Interferente.ro Parinti si copii De Sarbatori Imagini cu bradul de Craciun impodobit

Duminică, 14 Decembrie 2014 02:08

Imagini cu bradul de Craciun impodobit

Craciunul e o sarbatoare a familiei. Si parca nu ar fi Craciunul daca am sarbatori fara brad. In acest sens, am putea spune cu certitudine ca un simbol al acestei sarbatori este impodobirea bradului.

Bucuria si fericirea de impodobire a bradului de Craciun - in familie – este la fel de mare atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Iata cateva imagini sugestive ce ilustreaza impodobirea bradului de Craciun 

In prezent, impodobirea bradului de Craciun e o datina ce se pastreaza cu sfintenie, odata cu asteptarea in seara de Ajun a lui Mos Craciun. Bradul pare sa fie nelipsit in casele oamenilor, fiind prilej de bucurie mai ales pentru copii. In jurul bradului acesti asteapta cadourile. Dar, traditia impodobirii bradului de Craciun e straveche, provenind de la triburile germanice, fiind plina de semnificatii si simboluri. Astfel, bradul – prin forma sa triunghiulara – simbolizeaza Sfanta Treime, iar podoabele si ornamentele cu care este impodobit semnifica bogatia si cunoasterea. Bradul de Craciun poate fi asemuit cu pomul sacru din Gradina Edenului, in care se gaseau merele, binecunoscutele fructe ale cunoasterii. Beteala, globurile colorate si luminitele stralucesc si dau parca viata bradului, iar steaua din varful sau vesteste nasterea Domnului Iisus Hristos.