Luni, 17 Octombrie 2016 23:15

Halloween - poze

Halloween pozeHalloween este o sarbatoare occidentala, modernista, ce indeamna la distractie. Cu aceasta ocazie, in mod special tinerii, se deghizeaza in schelete, vrajitoare, fantome, mumii, vampiri, vrajitoare calare pe matura, etc. In seara si noapte de Halloween oamenii vom impanzi strazile, se vor aduna in localuri, se vor speria unii pe altii si vor face tot soiul de farse si glume nesarate. Iata cateva poze de Halloween sugestive.

Pentru petrecerea de Halloween veti avea nevoie de imbracaminte adecvata, in tonul macabru al sarbatorii si de decor emblematic, ca de exemplu: dovleci ciopliti ce sunt luminati cu ajutorul unor lumanari, felinare aprinse, etc.

Legenda spune ca un anume Jack, considerat un betiv, pus pe distractie si traznai in cea mai mare parte a timpului, intr-o zi i-a venit ideea de a se juca cu diavolul. Acest l-a convins pe diavol sa urce intr-un copac, dupa care a scrijelit pe trunchiul copacului o curce, simbol ce l-a impiedicat pe drac sa mai coboare. Au existat numeroase discutii, iar diavolul, viclean din fire, l-a convins pe Jack sa stearga semnul crucii, promitandu-i ca nu-i va face nimic cand va cobora si chiar il va lasa in pace toata viata. Asa a si fost, vremea a trecut, iar Jack a murit. Dar, ce credeti? Acesta nu a fost primit in Rai, din cauza pacatelor savarsite, fiind obligat sa mearga in Iad. Dar, surpriza! Nici in Iad nu a fost, primit, pentru ca diavolul inca era suparat pentru joaca sa din tinerete. Totusi, pentru a nu-l lasa sa bantuie prin lume in bezna, dracul i-a dat lui Jack un taciune aprins care sa ii lumineze calea. Pentru a tine mai mult lumina, Jack a asezat-o intr-un dovleac. De aici obiceiul cu dovleacul cioplit / dovleacul scobit intr-o parte, in forme din cele mai diverse, cu o fata ce ranjeste amenintator, numit “Jack lanterna” / “Felinarul lui Jack”.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: