Interferente.ro Lifestyle Frumusete Frumusetea promisiune a fericirii

Miercuri, 12 Decembrie 2012 19:35

Frumusetea - promisiune a fericirii

Frumusetea este o promisiune a fericirii. Stendhal

Frumusetea se evidentiaza prin infatisarea armonioasa rezultata dintr-un complex de ingrijire privind fata, parul si intregul corp. Notiunile de frumusete si curatenie sunt strans legate intre ele. Un corp bine ingrijit isi ofera lui insusi, ca si celor din jur, noi valente de sanatate, energie si buna dispozitie.

A arata bine nu inseamna a salva aparentele printr-un machiaj studiat sau o coafura impecabila.

Frumusetea este o calitate pe care o putem pastra daca vom mentine in primul rand o igiena riguroasa, daca nu vom fuma si nu vom intrece masura la alcool, daca vom respecta orele de odihna, avand grija ca somnul sa fie adanc si reconfortant. Nu este suficient sa dormim mult, mai trebuie sa stim sa dormim bine. Nu este pentru nimeni un secret ca dupa o noapte nedormita nici un fard nu poate sa inlature cearcanele, ridurile si sa regenereze tenul ofilit.

Dusurile cu apa calda in fiecare seara, timp de 10 minute, fac ca pielea sa castige in frumusete si prospetime, iar muschii sa se relaxeze. De asemenea, dimineata, o stimulare a circulatiei este binevenita. Stimularea se poate realiza frictionand pielea 1-2 minute cu o manusa inmuiata in apa rece.

Gimnastica abdominala are si ea un rol bine determinat, deoarece, in afara de contributia pe care o aduce la fermitatea muschilor, usureaza munca intestinului, prevenind constipatia, care este un real inamic al frumusetii.

O zi pe saptamana mancati numai legume si fructe, beti multe lichide.

Cantariti-va saptamanal, cautati sa dati jos kilogramele de prisos, dar evitati sa slabiti brusc, fiindca prin aceasta graba riscati sa va alegeti cu riduri.

Controlati-va dantura de doua ori pe an. O dantura sanatoasa asigura si o masticatie buna, deci o digestie usoara.

Un detaliu important: nu va culcati niciodata fara sa indepartati lacul fixativ de pe par, periindu-l bine, si fara sa va demachiati obrazul, inlaturand praful si impuritatile.

Nu neglijati nici pielea gatului, a mainilor, a picioarelor, acordandu-le aceleasi ingrijiri ca si tenului, caci toate acestea, de cele mai multe ori, ne tradeaza varsta.

Ingrijirea pielii, in sensul cosmetologic al termenului, trebuie sa inceapa din vreme, la atingerea varstei de 20 de ani. Ori, din necunoastere, delasare sau neglijenta, cele mai multe dintre noi nu acordam importanta acestei masuri. Iata de ce, in jurul varstei de 40 de ani, cand ne simtim inca tinere, pline de energie si de optimism, putem avea totusi prilejul sa constatam ca fruntea s-a acoperit de riduri, ca parantezele din jurul gurii s-au accentuat si a aparut barbia dubla, iar la gat “colierul lui Venus”.

Trebuie totdeauna avut in vedere ca procesul imbatranirii incepe cu mult inainte de a-si face aparitia ridurile. Este un proces cu evolutie foarte lenta si specifica fiecarui organism. La inceput, pielea isi pierde din elasticitate, iar dupa aceea fibrele conjunctive si tesutul subcutanat se atrofiaza, in special in regiunile expuse intemperiilor. In cazul in care nu au fost luate masuri din  timp, se ajunge in situatia ca regenerarea pielii sa devina imposibila, singurul remediu ramanand, in ultima analiza, chirurgia estetica.

Pentru a nu ajunge intr-un astfel de stadiu si mai ales pentru a nu imbatrani intr-un ritm prea rapid, se impun o serie de masuri preventive si curative care se bazeaza in primul rand pe practici igienice.

Exista o parere gresita potrivit careia cosmeticele se practica numai in institutele de specialitate sau se rezuma la farduri. Evident ca nu contestam aportul unor tratamente cosmetice, dar baza ramane tot ingrijirea de acasa, cu perseverenta, cu regularitate, care are drept consecinte o infatisare placuta si o feminitate sporita. De altfel, nu numai femeia, ci in egala masura si barbatul trebuie sa fie preocupat de dorinta de a aparea cu o infatisare cat mai placuta.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: