Joi, 04 Ianuarie 2018 23:50

Dieta de 2 zile cu orez

 

Dieta de 2 zile cu orez

 

Vrei sa scapi rapid de kilogramele in plus? Iti recomandam dieta de 2 zile cu orez. Citeste si despre beneficiile CUREI CU OREZ.

Micul dejun.

Orez cu fructe.

Ingrediente: 1 mar sau 1 para sau 59 g fructe congelate, 30 g , 100 g iaurt degresat.

Mod de preparare: orezul fiert si racit se amesteca cu marul sau para pe razatoare sau cu fructele dezghetate. Se amesteca bine iaurtul pana devine crema si se toarna peste fructe. Alaturi: doua ceaiuri cu fructe.

Acelasi mic dejun se mananca si a doua zi.

Ora 11.

Orez cu suc de rosii

Ingrediente: o jumatate de pahar suc de rosii, 30 g orez

Mod de preparare: orezul fiert se amesteca cu sucul de rosii cat este inca fierbinte. Alaturi: apa plata sau zeama de legume.

Acelasi fel de mancare se serveste si a doua zi.

Pranz.

Ziua 1. Orez cu conopida sau broccoli

Ingrediente: 150 g conopida sau broccoli, 75 g orez, 15 g sunca, 3 lingurite margarina, patrunje verde tocat

Mod de preparare: se fierb orezul si legumele. Sunca se prajeste in putina margarina. Se amesteca toate ingredientele cand sunt fierte cu restul de margarina, se pun intr-un castronel si se dau cateva minute la cuptor.

Pranz.

Ziua 2. Orez cu piept de pui

Ingrediente: 1 catel de usturoi, 100 g file de piept de pui, 1 lingura ulei, foarte putina sare, piper, 75 g orez, 1 ceapa, 1 ardei, ½ praf de curry (facultativ), 1 morcov

Mod de preparare: se toaca usturoiul si se pune intr-un vas cu putin untdelemn, impreuna cu pieptul de pui. Se adauga condimentele. Se lasa sa se marineze o ora. Se fierbe orezul. Se scoate carnea de pui din marinata si se prajeste impreuna cu ceapa tocata si ardeiul taiat feliute. Se adauga orezul, curry, morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa sa mijoteasca putin pe flacara mica.

Cina.

Ziua 1. Salata de orez cu peste si fructe

Ingrediente: 40 g orez, ½ portocala, ½ grapefruit, 50 g peste alb fiert sau prajit pe gratar, 100 g iaurt degresat sau suc de lamaie, piper alb

Mod de preparare: se fierbe orezul, se scurge si se lasa la racit. Se curata fructele si se taie bucati. Se amesteca orezul cu pestele maruntit, cu fructele si iaurtul (sau sucul de lamaie) si piperul. Se lasa putin sa se imbibe.

Cina.

Ziua 2. Salata de orez cu legume

Ingrediente: 100 g orez, 1 dovlecel mic, 1 ardei, 2 caei de usturoi, 1 lingura margarina, sare, piper, curry

Mod de preparare: se fierbe orezul. Dovlecelul si ardeiul se spala, se taie cubulete, se amesteca cu cateii de usturoi zdrobiti. Se calesc toate intr-o tigaie. Se adauga orezul, se pune putina sare, precum si piper si curry.