Interferente.ro Lifestyle Frumusete Cum sa scapi de celulita prin sport

Duminică, 09 August 2015 01:05

Cum sa scapi de celulita prin sport

Cum sa scapi de celulita prin sportCauzele care provoaca celulita sunt din cele mai diverse: alimentatie gresita, lipsa miscarii si a practicarii sportului, sedentarismul etc. In acest articol dorim sa facem referire la modul principal de a scapa de celulita, respectiv practicarea unui sport.

Pentru a scapa de celulita si a combate celulita e necesar sa faci sport si tot felul de exercitii fizice. Miscarea si exercitiile pentru musculatura pot reduce stratul de grasime si pot netezi zonele problema pentru ca muschii se afla sub tesutul adipos si exercita o anumita presiune de jos in sus. Daca sunt bine dezvoltati, straturile de tesut de desupra lor se intind, iar pielea devine mai neteda, dar celulita nu poate fi inlaturata complet cu ajutorul antrenamentului, caci datorita structurii stratului adipos subcutanat (conditionata genetic), chiar si a sportivele de performanta poate fi vazuta uneori pe coapse pielea de portocala.

Nu exista un sport anume care sa isi dovedeasca eficienta. Cel mai indicat e sa practicati sportul preferat pentru ca doar atunci te antrenezi regulat, cate 40 de minute minimum, de trei ori pe saptamana. Daca preferi sa mergi cu bicicleta, sa inoti sau sa dansezi, in loc sa aergi sau sa tragi de fiare – nicio problema. Dar in sporturile care cer mai putin efort trebuie sa investesti mai mult timp pentru a obtine efectul dorit. Si inca ceva: este important sa combini sportul de rezistenta pentru arderea grasimilor cu exercitiile de forta pentru intarirea musculaturii.

Pentru a intensifica antrenamentul exista tot felul de trucuri. Se poate purta, de exemplu, imbracaminte „termo” care ridica temperatura la niveul feselor, al coapselor si a abdomenului, stimuland astfel metabolismul. Dar, in acest caz, poate aparea o carenta in substante minerae, care trebuie reechilibrata printr-un consum sporit. Exista si pantofi speciali cu talpa curbata (Masai) care stimuleaza activitatea abdomenului si trunchiului si care pot corecta eventualele probleme de tinuta, avand o influenta pozitiva asupra spatelui si a tendoanelor.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: