Interferente.ro Sanatate Boli si afectiuni Cistitele sfaturi pentru combaterea infectiilor urinare

Vineri, 02 Octombrie 2015 00:01

Cistitele sfaturi pentru combaterea infectiilor urinare

Cistitele sfaturi pentru combaterea infectiilor urinareIn special toamna si iarna, cand vremea devine mai rece si umeda, foarte multe femei sufera de raceli ale vezicii urinare. Pentru a evita disconfortul creat de aceasta afectiune va oferim cateva sfaturi care sa va ajute sa evitati instalarea cistitelor.

· Sa va fie cald la picioare. Este una dintre regulile esentiale, asa incat va recomandam ca in perioada rece sa purtati sosete groase si dresuri, de preferat din fibre naturale, care sunt mai calduroase si mai prietenoase cu pielea. In conditiile in care noaptea va simtiti piciorele reci puteti sa purtati sosete si in pat. De preferinta, unele care sa permita o circulatie cat mai buna.

· Beti minim doi litri de lichide pe zi. Aceasta regula este valabila si in anotimpurile reci. Optati pentru apa si pentru ceaiuri din plante. Apa va hidrateaza iar ceaiurile va curata rinichii. Cel mai indicat ceai in cazul infectiilor urinare este cel din strugurele ursului.

· Imbracati-va bine. Atat in timpul zilei cat si noaptea imbracati-va in asa fel incat sa nu va fie frig. Optati pentru haine din fibre naturale.

· Nu folositi sapunuri iritante, geluri sau alte lotiuni pentru igiena intima. Acestea distrug invelisul acid care protejeaza pielea de bacterii. in felul acesta microbii patrund mai usor in vagin si in vezica urinara.

· Dupa un contact sexual mergeti la toaleta si apoi faceti un dus. In timpul actului sexual bacteriile patrund mai usor in canalele urinare asa incat este indicat sa mergeti la WC, in felul acesta bacteriile sunt eliminate si nu se pot extinde. Aceeasi recomandare este valabila si in cazul in care ati fost la inot.

· Faceti bai de sezut. In cazul in care observati totusi un usor disconfort foarte beneficice sunt baile de sezut cu infuzie de coada calului. Pregatiti de cu seara o infuzie, 100 g de planta puse in apa rece. Acest lichis il incalziti a doua zi pana la punctul de fierbere si adaugati aceasta infuzie la apa din cada. Baia trebuie sa dureze in jur de 20 de minute si apa trebuie sa va acopere rinichii.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: