Interferente.ro Descopera Geografie Chamonix Mont Blanc Franta

Duminică, 28 Noiembrie 2010 15:31

Chamonix Mont-Blanc - Franta 

 

Prezentare

Chamonix Mont-Blanceste un oras in Franta, in departamentul Haute-Savoie, in regiunea Ron-Alpi. Chamonix Mont-Blanc este o in acelasi timp si o faimoasa si frumoasa statiune de iarna, situata la poalele celui mai inalt varf al Alpilor, Mont Blanc. Cu o inaltime de aproximativ 4810 m, Mont Blanc este cel mai inalt varf din Alpi si din Europa de Vest, fiind situat pe trei frontiere: Franta, Italia si Elvetia. Mont Blanc mai este numit si “La Dame Blanche” - ”Doamna Alba”. Cele mai importante orase din vecinatatea Mont Blanc-ului sunt Courmayeur (Valle d’Aosta, Italia) si Chamonix (Haute-Savoie, Franta) - locul desfasurarii primei editii a Jocurilor Olimpice de Iarna, in anul 1924.

 
 

Cunoscuta la nivel mondial, Chamonix reprezinta „Mecca” alpinismului si al sporturilor montane, fiind un oras foarte cosmopolit. Statiunea se extinde pe 23 km, de-a lungul Vallee de Chamonix - intre Les Houches si Argentiere - si include si statiunile mai mici: Les Bossons, Les Praz de Chamonix, Les Tines si Argentiere.

Cu 150 km de partii de ski, din care 42 km pentru ski fond, statiunea Chamonix ofera partii pentru toate categoriile de schiori, de la incepatori pana la avansati, precum si toate facilitatile pentru practicarea sportului de iarna: patinaj artistic si de viteza, hochei, alpinism, scoli de ski si snowboard.

 

Cum ajung la Chamonix Mont-Blanc? 

Daca nu optati pentru o calatorie cu masina pana in Franta, in Chamonix, puteti ajunge luand avionul pana la Paris sau, mai indicat, pana la Lyon. De aici se ia trenul rapid (TGV) pana la St. Gervais-les-Bains (Le Fayet), aflat la numai 15 km distanta, de unde se poate lua un tren local. Cea mai facila varianta este zborul pana la Geneva, cu escala, iar de aici, se poate ajunge fie cu masina inchiriata, fie cu Chamexpress direct de la aeroport sau Alpybus din oras, care ofera curse catre Chamonix. Distanta Geneva - Chamonix este de 88 km si se parcurge intr-o ora pe “Autorute Blanche” (A40).

Prin Chamonix trece drumul national N205 (2x2 benzi), prelungirea Autostrazii A40 (autostrada alba) care se opreste in localitatea Fayet, in apropiere de Saint-Gervais-les-Bains. Pe teritoriul localitatii Chamonix se gaseste intrarea in tunelul Mont-Blanc, care leaga Franta de Italia, si deci, localitatea Chamonix de localitatea Courmayeur.

De asemenea, prin Chamonix, trece calea ferata Montenvers care permite accesul catre Marea de Gheata (Mer de Glace) si linia SNCF Saint-Gervais-Vallorcine care leaga gara Fayet (corespondenta cu TGV) de frontiera cu Elvetia. Linia se continua apoi pana in localitatea elvetiana Martigny.

Localitatea poseda si doua heliporturi : DZ des Bois si DZ d'Argentiere.

 

Unde ma pot caza?

Iata o lista cu cele mai apreciate hoteluri: Hotel L’Oustalet, Grand Hotel des Alpes, Hotel Slalom, Auberge du Manoir, Hotel Les Aiglons Resort & Spa, Chalet Hotel Hermitage Paccard, Hotel Les Grands Montets, Best Western Premier Le Morgane, Hotel Faucigny si Les Balcons Du Savoy. De asemenea, exista posibilitatea inchirierii unor apartamente sau challet pentru 6-10 persoane in Prime Accommodation Chamonix, High Mountain Holidays, Chalet La Foret si altele.

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial - Chamonix Mont-Blanc.

  

Harta Chamonix-Mont-Blanc

  

  


Related news items:
Newer news items:
Older news items: