Interferente.ro Descopera Anatomie Ce este bataia de inima si de cate feluri poate fi

Vineri, 01 Ianuarie 2016 01:09

Ce este bataia de inima si de cate feluri poate fi

De multe ori semnalam anumite probleme si ajungem sa ne punem diverse intrebari:

· Ce este bataia de inima?

· De cate feluri este bataia de inima?

Sunt intrebari firesti si, oricum ar fi lucrurile, adesea cauzele palpitatiilor sunt foarte numeroase si le putem imparti in doua categorii:

· palpitatii care tin de o boala a inimii;

· palpitatii pricinuite de suferinta altor organe, inima nefiind atinsa in acest caz de vreo tulburare oarecare.

In prima categorie intra foarte putine palpitatii, pe cand in a doua sunt foarte mute, deoarece majoritatea isi au cuvantul, de aceea ne vom ocupa in cele ce urmeaza.

Asadar, putem observa palpitatii in boli foarte diverse (boli de stomac, boli de ficat, panglica, oftica plamanilor la inceput, lipsa de sange, guta, abuzul si chiar uzul moderat de cafea, ceai si tutun, bolile nervoase precum neurastenia ori isteria, arteroscleroza, etc.).

Dintre toate felurile de boli mai sus amintite, producerea palpitatiilor trebuie sa ne intereseze foarte serios in bolile de stomac si ficat, in tuberculoza pulmonara si in cazurile de neurastenie unde palpitatiile se arata cele mai adesea ori ca prim semn.

Din cele de mai sus vedem ca, daca stim sa pretuim la timp insemnatatea palpitatiilor, putem sa inlaturam multe neajunsuri, scapand viata bolnavului, care este prevestit, cu mai multe luni si chiar ani cateodata de ivirea unor boli grave.

Prin urmare, cand cineva ne spune ca are batai tari in partea stanga a pieptului, care se arata uneori fara nicio pricina de oboseala, ori alteori cand urca scari ori atunci cand are vreo spaima, etc., atunci – pe langa cercetarea cu luare aminte a inimii – trebuie sa vedem daca celelalte maruntaie sunt sanatoase. De ce? E simplu, caci se poate intampla ca bataile ce le resimte cineva in partea stanga a pieptului sa fie in legatura cu vreo boala de stomac, de piept sau de ficat, cum am si precizat, iar atunci tratamentul si leacul are succes cand e indreptata impotriva cauzei adevarate a palpitatiei.


Newer news items:
Older news items: