Interferente.ro Parinti si copii Educatie Care sunt limbile straine care iti aduc un salariu mai mare

Miercuri, 31 Octombrie 2012 19:20

Care sunt limbile straine care iti aduc un salariu mai mare?

 

Cu totii stim ca limbile straine au o importanta foarte mare atunci cand incerci sa iti gasesti un job nou. Daca in urma cu cativa ani se punea accentul in mod deosebit pe cunoasterea limbii engleze, acum pentru a castiga mai mult si pentru a reusi sa obtii un job trebuie sa stii cel putin doua limbi straine.

Cu o situatie similara m-am intalnit si eu atunci cand am pornit in cautarea unui job. Chiar daca stiam foarte bine limba engleza, acest lucru nu a fost un atu in fata celorlalti candidati, ci doar un "must". Acum sa nu va inchipuiti ca stiu engleza la perfectie. Am mai avut ocazional nevoie pentru a traduce anumite cuvinte de un translator roman englez, dar in rest ma descurc destul de bine. Norocul meu a fost ca aveam cunostiinte si de limba franceza si de limba germana, dar la un nivel scazut spre mediu. Am obtinut job-ul, dar trebuie sa recunosc ca limba franceza mi-a creeat ceva probleme si am fost nevoita sa folosesc nu de putine ori un translator online pentru a-mi duce proiectele la bun sfarsit.


O data cu cautarea unui nou job, mi-am dat seama ca exista foarte multe limbi straine, pe care daca le stii, poti castiga mult mai mult. Si cum imi doream sa mai invat o limba straina am inceput sa ma documentez care sunt cele mai bune platite limbi straine. Lista o aveti mai jos :


1. Pe primul loc se afla limbile exotice, din care fac parte, limbile nordice, ebraica sau olandeza. Poti avea un salariu de pornire de 800 de Euro daca cunosti aceste limbi.

2. Portugheza este si ea o limba considerata exotica si platita foarte bine.

3. Pe cel de-al treilea loc se afla limbile germana, ceha si poloneza. Salariul pentru entry-level va fi undeva la 700 de Euro.


Asadar, daca vrei sa incepeti sa invatati o limba straina si tot faceti acest efort, orientati-va catre o limba straina care este platita foarte bine si care este si de viitor.

 


Newer news items:
Older news items: