Interferente.ro Cultura Diversitate Cand iubesc sau nu o femeie

Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 01:27

Cand iubesc sau nu o femeie?

Cand iubesc sau nu o femeieEu din firea mea iubesc femeia, cand este frumoasa, dragalasa, vesela, curata, blanda, buna, harnica si frumos incinsa; cand are miscari frumoase ca un cal frumos. Atunci stiu cum am sa ma port cu ea si pricep de ce trebuie sa o respect. Ea poarta grija casei, face toate pe placul barbatului; si cand o vezi iti rade inima.

Cand se intoarce barbatul acasa, femeia ca un inger dragut, ii sare inainte si-l primeste cu bratele deschise, il saruta si-l dezmiarda si-i pune apoi pe masa o friptura buna si salata. Apoi se aseaza langa el si-l intreaba cu glas dulce: ce ai facut astazi, dragul meu? Pe unde ai alergat? Esti bine, sanatos si alte vorbe de acestea dulci ca mierea si ca zaharul.

Dar cand ai in casa pe hogi-bogi, nu femeie, ci o nevoie de om, un balaur, o strigoaica, o scorpie, un dulap de vechituri, o potcoava de femeie, care tuseste mereu si bodoganeste si murmura mum-mum-mum, si tranteste usile, si-ti aduce friptura cu clestele, si iese afara cu haina sfarticata si intra in casa toata noroi pana pe frunte, o femeie cu capul cat o donita, cu parul zbarlit in dezordine, si cu obrajii ca un cuib pustiu de bufnita – asa femeie eu n-o iubesc!

Schroder – 1720