Interferente.ro Descopera Diverse Apa si principalele elemente poluante

Luni, 20 Aprilie 2015 01:01

Apa si principalele elemente poluante

Apa si principalele elemente poluanteMultitudinea si variabilitatea surselor de poluare a apei conduc la pluralitatea elementelor poluante, de unde a aparut si necesitatea unei impartiri a lor in elemente biologice si elemente chimice.

Elementele biologice sunt reprezentate, in principal, de microorganismele patogene. Apa contine si in mod natural microorganisme, dar acestea nu sunt patogene pentru om sau pot fi patogene numai in anumite conditii (conditionat patogene). Germenii patogeni din apa se caracterizeaza prin faptul ca nu pot supravietui decat un timp limitat.

Desigur ca acest timp difera de la o specie microbiana la alta, dar si in functie de conditiile pe care apa le ofera. Ei traiesc mai bine in apele reci, apele curate si apele curgatoare decat in apele calde, murdare si statatoare. Timpul lor de supravietuire, desi limitat, permite totusi patrunderea lor in organismul uman si declansarea imbolnavirilor.

Elementele chimice pot fi, la randul lor, divizate in substante chimice organice si neorganice. Si din acest punct de vedere apa poate contine in mod natural, dizolvate sau in suspensie, substante chimice. Acestea se gasesc insa in cantitate redusa si in concentratii constante sau cu mici variatii in timp.

Elementele chimice poluante apar la un moment dat si pot persista dupa natura lor un timp mai mult sau mai putin indelungat. Unele, mai ales cele organice, sunt degradabile si dispar dupa un timp relativ scurt, altele insa nu sufera fenomene de distrugere si persista timp indelungat. Cea mai importanta actiune a lor asupra apei este cea toxica.


Newer news items:
Older news items: